donderdag 9 december 2010

Verslag Interclub Oud-Turnhout

Voor het 2e weekend op rij vertrokken we weer heel vroeg naar de wedstrijd.
Omstreeks 7u waren we al weer op weg. Deze keer was de rit iets moeilijker door de sneeuw en de gladde wegen.
Omstreeks 8u kwamen we aan in Oud-Turnhout, juist op tijd voor de opwarming van onze kleinsten.
Joke deed niet meer omdat ze nog altijd ziek was.

Selin en Faye turnden een mooie wedstrijd. Selin haalde iets meer punten dan vorige keer, Faye had een beetje pech in haar eerste reeksje. Ergens een pasje teveel gezet kostte haar veel punten, maar ze heeft toch heel goed haar best gedaan.
Daarna was het de beurt aan Morgane, Iman en Cheyenne.  
Morgane ging voor de eerste keer rondat flik flik springen op wedstrijd. En ja hoor hij was gelukt. Weliswaar was de afwerking er nog niet, maar dat moest nog helemaal niet. Verder turnde ze een mooie wedstrijd.
Cheyenne ging weer voor de perfectie en met de woorden van Frank (trainer Eksel): "Da meiteke heeft zo mooi gesprongen, goed gekaatst, mooi afgewerk", mag ook zij tevreden zijn met haar wedstrijd.
Voor Iman was het de eerste wedstrijd en ze had er zin in. Met 3 mooie reeksen van hoge moeilijkheid (startwaarde 9, 10 en nog eens 10) en een super hoge eind salto turnde ze zich terecht naar een 3e plaats!

Selin eindigde 14e en Faye 18e van de 20 gymnasten.
Iman eindigde 3e, Cheyenne 8e en Morgane 10e van de 14 gymnasten

Namiddag was het de beurt aan Dylan en Jolien.
Een spannende namiddag voor mijzelf en voor Dylan en Jolien. Voor Jolien zou dit haar laatste wedstrijd zijn, dus iedereen hoopte op een mooi afscheid. Voor Dylan was het een uitprobeer wedstrijd met 2 nieuwe reeksen waarvan 1 met schroef. En voor mij, hopend dat ze alle 2 een mooie wedstrijd turnden waar ze zo lang voor getraind hadden. Ik had voor een keer mijn juryplaats ingeruild zodat ik deze wedstrijd bij Dylan en Jolien kon blijven. Nele De Backer was zo lief om voor mij in te springen aan de jurytafel!!!

Dylan mocht de spits afbijten. Tijdens de opwarming lukte alles heel goed, nu nog de zenuwen onder controle houden tijdens de wedstrijd. Aangemoedigd door de vele supporters turnde hij 3 reeksen om "U" tegen te zeggen. Zelfs de reeks met schroef was super goed gelukt!!  Hij eindigde verdiend 1e met 78,90p dit was maar liefst 2 punten meer dan op zijn vorige wedstrijd!!! Een super gelukkige Dylan en een super gelukkige trainster!

Jolien sprong zoals we van haar gewoon waren een mooie wedstrijd en sprong zo ook een mooi afscheid! Haar turncarrière kon ze zo afsluiten met een goude medaille!! We zullen je in ieder geval heel hard missen!!

Verder wil ik ook nog een dikke proficiat wensen aan onze Jump and Joy collega's want ook zij hebben een super goede wedstrijd geturnd en het samen supporteren was heel leuk!!!

Met 3 medailles en een hoop mooie reeksen mogen we weer terug kijken op een geslaagde wedstrijd!

Nu deze wedstrijdjes achter de rug zijn kunnen, we de moeilijkheid wat opdrijven en nog wat werken aan de afwerking zodat ze niet alleen schitteren in hun nieuwe turnpakken, maar ook met hun mooie reeksen!! :-)

De uitslagen en de foto's staan reeds online.
De filmpjes volgen nog!

Geen opmerkingen: