dinsdag 17 februari 2009

PV 3 ABI te Diest

Dit was de laatste kans voor Gody, Hanne, Iman en Tom om hun punten te halen voor het Vlaams. Jolien en Ninah waren al zeker van hun plaats op het Vlaams kampioenschap.

Na de tegenvaller van vorige keer was Hanne precies heel gemotiveerd om een goede wedstrijd te springen. De scores logen er dan ook niet om en ze eindigde uiteindelijk 3e in het open klassement, wat haar terug recht gaf op een plaatsje voor het Vlaams kampioenschap.
Jolien haar dagje was het een beetje minder, maar ja, je kan niet altijd een goede dag hebben :-)
Gody zorgde ook voor een super verrassing! Na 2 wedstrijden vrij achteraan in het klassement te eindigen, sprong ze de pannen van het dak waardoor ze 15e eindigde :-) EN ze haalde haar limiet voor het Vlaams kampioenschap. Spijtig genoeg net niet genoeg voor een plaats op het Vlaams kampioenschap (er mogen maar 16 gymnasten door en Gody had de 20e score).
We mogen in ieder geval heeeeeeeeel tevreden zijn!

Op zondag morgend kwamen Iman en Tom in actie. Alle 2 turnden ze een goede wedstrijd. Iman schoof weer een plaatsje naar boven in het Klassement en Tom turnde zich een selectie voor het Vlaams kampioenschap! Wat ik zeker niet mag vergeten te vermelden is dat Tom de beste score van de jongens had op de tumbling reeks (rondat 4 flikken). Dit is toch wel iets om trots op te zijn.

Namiddag kwam Ninah nog aan de beurt. Spijtig genoeg kon ik niet blijven, maar Karlin vertelde mij dat haar eerste reeks heel mooi was. Haar 2e reeks was iets minder, maar hier heeft Ninah echt getoond dat ze een doorzetter is: vanuit een kopflik (= flik met het hoofd zo goed als op de grond) nog een flik en een salto achterwaards gesprongen zodat ze haar reeks toch nog kon afmaken! Je mag trots zijn dat je dit gedaan hebt!

Onze Vlaamse selecties staan momenteel op 4 gymnasten (Jolien, Hanne, Ninah en Tom). Maar Gody mogen we ook niet vergeten. De selectienorm halen is ook al een hele prestatie!!!

Deze wedstrijd heb ik niet gefimd. Gody haar papa en Tom zijn papa hebben wel gefilmd dus er komen nog wel een paar filmpjes bij.

Het filmpje van Tom zijn wedstrijd kan je bekijken op http://gallery.me.com/rik.huygen#100157

Geen opmerkingen: